Påfugler

Påfugler

Våre påfugler trenger navn - tips mottas med takk 🙂 

Vi har en gutt og to jenter, klekt våren 2021

Søstrene navnløs

Søstrene navnløs

Gutten fikk navnet Blix

Gutten fikk navnet Blix

Påfugl

Påfugler omfatter 3 raser, som alle tilhører fasan-familien. De lever i Kongo i Afrika, på Sri Lanka og i India, og i deler av Sørøst-Asia. Påfugler er en terrestrisk art som trives i tropisk klima og åpen skog.

Vi har Indisk påfugl, som er vanlig i dyreparker rundt om.

Påfugler kan bli 25 år gamle, hoen begynner å legge egg rundt 3 års alderen, men da bare ca 10 egg i året. Legger hun seg til å ruge, tar det 4 uker til kyllingene klekker.

Halefjærene til hannen kan bli 2,5 meter lange. Han brruker fjærene, oppslått til ei flott vifte som han spiller med, for å sjarmere damene. Disse fjærene slipper han hver høst når parringstiden er over.

Påfuglen finner en mye av i symbolikk, da den gjerne er ett tegn for solen. Og i religioner, i buddhismen står påfuglen for aktpågivenhet og medfølelse, mens den hinduismen står for utålmodig begjær, men den er også symbol for visdommens gudinne. I Kina assosieres påfuglen med verdighet og skjønnhet, i kristendommen blir den forbundet med udødelighet og gjenoppstandelse. Og i Iran symboliserer påfuglen kongeverdighet.

Del denne siden