Valper CCPP

Chinese Crested Powder Puff Valper

Ikke helt gårdshunder vi venter valper av nå, men vår lille Kyra venter smått etter besøk hos Happi 🙂

Var på ultralyd i dag, og det er godt med liv i den lille magen. Ca. 20.april blir termin, spennende tider!

Både Kyra og Happi er PP, (med pels), så alle valper vil få pels, som jo vi synes er finest 🙂

Kyra sover mye nå
Happi, nyfrisert, og savner nok sin kjæreste
Fint par 💞
Ei uke igjen ca, har est godt ut
Ei uke igjen ca, har est godt ut
Siste mage-bilde
Første gutt, med hjelp av veterinær
5 nydelige små
Sistemann var eneste hvite
Sliten, trett, men utrolig flink mamma

18.april

Endelig kom dagen, og det ble en lang dag.. Vi måtte ty til veterinær så Kyra fikk hjelp med den første valpen, kort tid etter kom nr. 2 selv på kontoret, nr. 3 i bilen på vei hjem. Så ble det ganske lang pause til nr. 4 kom, og like lenge til siste valp var ute.

De 5 skjønneste skapninger 💞 3 gutter og 2 jenter. Og ei sliten, men fantastisk dyktig Kyra-mamma

Gutt 1
Jente 1
Gutt 2
Jente 2
Gutt 3
Rex Henry (gutt2)
Lucas (gutt3) og Rocky (gutt1)
Lykke (jente2)
Middagsblund i sola. Akkurat passert 5 uker her
Mocca (jente1)

Det som ikke skal skje...

Bildene under her kunne vært et idyllisk bilde, men...

Greit, det er båndtvang, men vi trodde ikke Kyra ville stikke fra valpene.

Hun stakk, men ikke langt.

Kom hjem med vondt... Kasta opp.

Veterinær fant ikke hva først, tenkte jurbetennelse, siden valpene kan være litt heftige, med tenner.

Smertestillende hjalp litt, mer smertestillende hjalp ikke...

Blodprøver og røntgen viser skade på ryggvirvlene, tyder på slag, eller truffet hardt av gjenstand...

Kraftig kortison-behandling gjennom helga, så krysser vi bare alt for at vi får beholde henne lenge! Ellers må vi la henne slippe, bare 3 år gammel... Det skjedde ingen undre den helga, bruddet var tydelig.. Vi måtte la Kyra slippe 

Så godt å kjøle seg litt i høyt, kjølig gress

Så godt å kjøle seg litt i høyt, kjølig gress

Må ha hjelp til å holde bakparten oppe

Må ha hjelp til å holde bakparten oppe

Chinese Crested Powder Puff

Verdens herligste rase - passer alle! 

Her er noe av hva Norsk KennelKlubb skriver om rasen 

Rasen finnes i 2 varianter: Chinese Crested er den hårløse varianten. Chinese Crested Powder puff er pelsvarianten, som har kroppen dekket med et bløtt slør av lang silkemyk pels.

Dette er en liten, glad, aktiv og elegant hund. Rasen skal bevege seg med lange, flytende og elegante bevegelser, med god steglengde og driv.

Historikk: Rasen står i standarden oppført med England som hjemland og Kina som opprinnelsesland. Det er mange teorier om opprinnelse, hvor noen kan underbygges av fakta, andre ikke, og det er generelt lite litteratur å støtte seg på.

Den mest troverdige/sannsynlige teorien er at opprinnelsen til de 3 hårløse rasene; The Chinese Crested, Xoloitzcuintli og Peruvian Inca Orchid, er en spontan mutasjon som oppsto i Sør og/eller Sentral-Amerika for 3000-4000 år siden, og senere spredte seg utover verden med sjøfarere og oppdagelsesreisende, og at alle 3 rasene har sitt utspring i Xoloen. Det er funnet figurer av nakne hunder i f.eks. graver etter Aztek-indianere, som underbygger denne teorien.

Selv om Chinese Crested er en gammel rase er den forholdsvis ”ny” her i Norge, de første Chinese Crested kom til Norge i 1984/85, og i 1986 ble de to første valpekullene registrert i Norge.

Puffens historie er dessverre ikke bare hyggelig. Puffene var ikke like ettertraktet som de nakne. De kunne ikke stilles ut og ikke brukes i avl, og ble sett på som et uønsket «biprodukt» som man enten avlivet eller ga bort som kjæledyr. Etter hvert ble det åpnet for å bruke puffene i avl, men ikke før i 1986 ble det tillatt å stille ut puffer. I dag er powder puffene likeverdige med de nakne og en nydelig variant av rasen.

Egenskaper/Mentalitet: Rasen brukes først og fremst som selskapshund, men er en meget allsidig rase som kan brukes til det meste. Det er en utrolig sosial og språkmektig hund, som sjelden ypper til eller kommer i bråk med andre hunder, og de viser ofte en spesiell forkjærlighet for hunder av samme rase som seg selv. Rasen er meget intelligent og trenger mental stimuli så vel som fysisk.

En Chinese Crested er oftest veldig knyttet til sin flokk. De er selskaps- og kosesyk og gjør seg vel fortjent til betegnelsen «borrelåshunder».

Størrelse/Utseende: Mankehøyde for hanner er 28-33 cm. Mankehøyde for hunner er 23-30 cm. Huden skal være myk og smidig. Bevegelsene skal være flytende og elegante.

Pelsstell: Den hårløse varianter har hår på hodet som strekker seg ned mot nakken, pels på føttene og halen. Resten av kroppen er hårløs. Hos varianten powder puff er kroppen dekket med et bløtt slør av pels.

Del denne siden