Fra jorda

I år (2022) prøver vi å høste mer enn gras av jorda. Så nå på tampen av mai, i strålende solskinn har vi satt mandepotet og gulrotfrø, så håper vi på ei god avling 🌾 

Klart til setting
Strålende vær
Såing av noen frø og
Prøveopptak midt i august. Ser lovende ut 🥔

Prøveopptak midt i august. Ser lovende ut 🥔

Mandelpotet

Mandelpoteten, velsmakende, kvalitetspotet som trives i nord, har gul kjøttfarge, og høyt tørrstoffinnhold. Den egner seg fint til koking, og trenger bare 10 minutter før den er ferdigkokt, egner seg og godt til potetstappe.

Mandelpoteten er en god kilde til kalium, C-vitamin og kostfiber. Vask poteten, og bruk skallet og - det er der mye av fiberet ligger.

Vi selger uvasket potet, da holder den seg mye lengre om den blir oppbevart rett. 4-6 grader, mørkt og tørrt.

Vi har potet klar for salg rundt månedsskiftet september /oktober 

Gulrot

Gulrot kan brukes til alt, knaskes som den er, revet alene, med andre rotgrønnsaker, eller som tilbehør til middag. Kokt, ovnsbakt, smør-surret... Kok gulrotsuppe, gulrotstappe, lag smootie, rasp i kaker for eksempel.

Gulrota inneholder betakaroten som blir til A-vitamin når du spiser den, gulrota er og en god kilde til C-vitamin, kalium, jern, magnesium og fiber.

Gulrota vil oppbevares kaldt, 0-4 grader og tørrt. Men skal du oppbevare den lengre enn 3-4 uker, bør du vaske og skrelle de, pakke dem i plastboks som gir litt luftlommer, og få dem i fryseren, der kan de godt ligge ett år, og tin dem i kjøleskapet.

Vårt prøveår på gulrot gav oss en hel del smaksrike snacks-gulrøtter, og masse lærdom. Satser på bedre jobb, bedre sommer, og større avling neste år.

Nå har vi litt vaskede snacksgulrøtter for salg, i beger

Del denne siden